AI Boek

Ontdek de groeikansen van AI

AI: Dé succesformule voor een toekomstbestendige organisatie

Ontdek de groeikansen van AI

Techbedrijven, vakexperts en overheden zijn het erover eens: artificial intelligence (AI) is hard op weg de samenleving, bedrijven en organisaties drastisch te veranderen. Toch blijft de technologie voor velen een ver-van-mijn-bed-show. Hoe kun je als ondernemer, leider of professional jouw organisatie nou klaarstomen om te profiteren van de kansen van AI? In het boek Ontdek de groeikansen van AI legt hoofdredacteur van MT/Sprout Remy Gieling uit hoe je met AI kunt bouwen aan een toekomstbestendige organisatie.

‘Een toegankelijke én leuke spoedcursus op het gebied van AI.’ – Ben Tiggelaar, auteur en gedragswetenschapper

Bestel het boek nu bij Managementboek.nl.

Veel mensen krijgen bij het horen van artificial intelligence spontaan beelden van The Terminator of The Matrix op hun netvlies. Gelukkig zijn we daar nog lang niet. Met de techniek die nu beschikbaar is, zijn algoritmes zeker in staat om grote hoeveelheden data snel te verwerken, maar altijd met een beperkte opdracht. En hoewel AI voor velen alleen voorbehouden lijkt te zijn aan de Google’s, Facebooks of Amazons van deze wereld, is AI geen rocket science. Integendeel: talloze bedrijven verbeteren op dit moment al hun software en bedrijfsvoering met slimme algoritmes en zelflerende systemen.

Ondernemen met algoritmes heeft een sneeuwbaleffect: zelflerende systemen worden nu eenmaal steeds slimmer naarmate je ze voedt met meer data. Hoe eerder je begint, hoe groter je voorsprong op termijn. Het omgekeerde geldt ook: hoe langer je wacht ten opzichte van een concurrent die wel investeert in machine learning, hoe sneller je achterstand zich opbouwt. 

Geen zorgen, dit boek is niet geschreven door geeks en techneuten. Aan de hand van praktische voorbeelden en heldere theorieën, tools en modellen praat dit boek je bij over de kansen en uitdagingen van machine learning. We beginnen bij de basis. Wat is kunstmatige intelligentie? Hoe weet je welk product of proces je met AI kunt automatiseren of versnellen? En waar vind je de brandstof voor AI: data? We schrijven over de uitdagingen die AI met zich meebrengt op het gebied van ethiek, veiligheid, het vinden van talent en de impact op banen, bedrijven en de maatschappij.

Door slim gebruik te maken van AI is jouw bedrijf straks sneller, efficiënter en persoonlijker dan de concurrentie. Begin daarom nu met AI en bouw zo aan een toekomstbestendige organisatie.

Remy Gieling (32) is hoofdredacteur van vakmedia MT/Sprout en initiator van de wekelijkse nieuwsbrief over kunstmatige intelligentie op ai.nl. Daarnaast is hij host van diverse podcasts, staat hij regelmatig op zakelijke podia als dagvoorzitter en is hij commentator voor tv, radio en krant.

Bestel het boek nu bij Managementboek.nl.

My name is HAL 9000, how can I assist you?
This website uses cookies to ensure the best possible experience. By clicking accept, you agree to our use of cookies and similar technologies.
Privacy Policy