Over ai.nl

We kijken met een optimistische blik naar de mogelijkheden en hebben een realistische blik op de uitdagingen

Hoewel AI de belangrijkste technologische verandering is sinds de komst van het internet, is het geen magische toverdoos die plotseling waarde oplevert. Goed leiderschap, voldoende kennis en ervaring is nodig om het op de juiste manier toe te passen. Wij helpen je in deze transformatie.

Lees onze AI artikelen
Missie en visie

Om relevant te blijven in de economie van morgen moeten organisaties vandaag al investeren in AI.

"We willen iets met AI, maar weten niet precies wat?" Wanneer de mogelijkheden grenzeloos zijn, is het soms lastig te bepalen waar te beginnen. Sinds 2020 helpt The AI Group daarom organisaties concrete stappen te zetten in deze digitale transformatie.

Onze klanten

Ai.nl helpt ruim 150 toonaangevende organisaties

Job van den BergRemy Gieling

De oprichters

Positief, pragmatisch, ervaren en inspirerend. Zo ervaren onze klanten de AI-evangelisten van The AI Group.

Deze unieke mix van vaardigheden, kennis en netwerk maakt Ai.nl een unieke parten voor bedrijven die de kansen van data en AI (verder) willen verkennen.

Job van den Berg

Job van den Berg (1989) is data- en AI-expert en spreker over technologie. Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het aansturen van data- en AI-teams bij onder andere DPG Media, Sanoma en Kantar. Hij weet daarmee als geen ander hoe je data en AI in het bedrijfsleven voor je laat werken. Job deelt geregeld zijn visie en kennis in de landelijke media. Ook is hij presentator van AI at Work dat wordt uitgezonden op BusinessWise (DPG Media). In deze unieke AI-serie laat hij zien hoe bedrijven AI in de praktijk inzetten.

Remy Gieling

Remy Gieling (1988) is als technologie-expert een graag geziene gast in landelijke media, is docent bij de AI cursusreeks op Nyenrode, organiseert jaarlijkse AI reizen naar Silicon Valley en houdt alle ontwikkelingen rondom technologie, data en AI nauwlettend in de gaten. Remy weet als geen ander complexe materie helder en begrijpelijk te maken.

Actueel

Ontdek onze projecten

Onderdeel van The AI Group
The Automation Group

The Automation Group bouwt AI-oplossingen op basis van Large Language Models (LLMs) en gevanceerde zoektechnologie genaamd Retrieval Augmented Generation (RAG). Hierdoor kunnen we taken die voorheen cognitief vermogen vragen, zoals kennis, communicatie of redenaties automatiseren. Dit doen we voor talloze grote organisaties om vrijwel elk proces slimmer en efficiënter te maken.

The Automation Group
AI e-learning
AI e-learning
Leer meer->
AI Experience
AI Experience
Leer meer->
Cybersessies AI
Cybersessies AI
Leer meer->
Ranking AI
Ranking AI
Leer meer->
Verdiep je in AI

Onze boeken

Ontdek de groeikansen van AI (2020)
Remy Gieling & Job van den Berg
Bekijk
Kunstmatige intelligentie in 60 minuten (2023)
Remy Gieling & Job van den Berg
Bekijk
Handboek AI Strategie (2024)
Remy Gieling & Job van den Berg
Bekijk
Met raad en daad

Raad van Advies

Ons ervaren raad van advies adviseert over de dienstverlening en kijk waar The AI Group klanten het meeste waarde kan leveren.

Hubert Deitmers
Founder Endeit Capital
LinkedIn ->
Eva de Mol
Co-founder CapitalT
LinkedIn ->
Gijs Nagel
Lenos Equity
LinkedIn ->
Angelique Schouten
Founder 10x.team
LinkedIn ->
Daniel Gebler
CTO Picnic
LinkedIn ->