AI Opinie

Automatiseren met AI: 'Herhalende taken? Laat AI dat voor ons opknappen'

Job van den Berg
Job van den Berg
November 19, 2023
3
min read
Automatiseren met AI: 'Herhalende taken? Laat AI dat voor ons opknappen'
AI expert Job van den Berg

Organisaties hebben nog vaak verouderde technologische processen die een efficiënte bedrijfsvoering belemmeren. De kracht van AI zit hem niet alleen in de revolutionaire technologie maar ook in het simpeler maken van dagelijkse werkzaamheden. Dit zorgt voor meer plezier en voldoening in het werk. Data- en AI-expert Job van den Berg vertelt hoe.

Bedrijven dromen vaak groot met AI, maar onderschatten de waarde van kleine, incrementele verbeteringen. Net zoals het internet bedrijfsmodellen veranderde, doet AI dat nu ook. Denk aan de verschuiving van fysieke catalogi naar online winkels en fysiek bankieren naar online diensten.

Het inzetten van AI-softwarerobots voor routinematige taken kan een gamechanger zijn. AI kan bijvoorbeeld moeiteloos declaraties verwerken en checken. Dit bespaart tijd, energie en vermindert frustratie.

Aanpassingen met de toekomst in zicht

Terwijl we de potentie van AI verkennen, moeten bedrijven ook anticiperen op de toekomst. Niet alleen door huidige processen te stroomlijnen, maar ook door vooruit te denken over hoe AI de bedrijfswereld zal veranderen. Denk aan de impact op de werkplek, medewerkers en de klantrelatie. Het is niet slechts een technologische upgrade, maar een kans om onze gehele visie op zaken doen te herdefiniëren.

Klantinteractie en AI

Een opvallend potentieel van AI ligt in de klantinteractie. Klantenservice-robots en chatbots worden al ingezet om basisvragen te beantwoorden, maar stel je een toekomst voor waarin AI een gepersonaliseerde klantervaring kan bieden, afgestemd op de unieke behoeften en voorkeuren van elke individuele klant. Dit kan resulteren in een diepere klantrelatie en loyaliteit. Door de kracht van machine learning kan AI voorspellen wat klanten nodig hebben voordat ze het zelfs realiseren.

Opleiding en AI

De implementatie van AI betekent ook dat medewerkers moeten worden opgeleid en bijgeschoold om te werken met deze nieuwe technologieën. Dit biedt kansen voor persoonlijke en professionele groei. Medewerkers kunnen hun capaciteiten uitbreiden, meer waarde bieden en zichzelf positioneren als cruciaal in een steeds meer geautomatiseerde wereld.

Concluderend, de komst van AI vraagt om een herziening van onze huidige processen, vergelijkbaar met de verschuiving die we ervoeren met de introductie van het internet. AI biedt de kans om niet alleen productiever te zijn maar ook om vreugde terug te brengen in ons werk door het elimineren van repetitieve taken.

Remy Gieling
Job van den Berg

Like the Article?

Share the AI experience with your friends