AI Fundamentals

Op deze 4 zaken moet je letten als je met Microsoft Copilot aan de slag gaat

Job van den Berg
Job van den Berg
May 15, 2024
2
min read
Op deze 4 zaken moet je letten als je met Microsoft Copilot aan de slag gaat
Hier zijn de Copilots van Microsoft te zien

Steeds meer bedrijven verkennen de mogelijkheden van Microsoft Copilot, vooral na de recente update werkt deze ook steeds beter op de Nederlandse taal. Met Copilot introduceert Microsoft een opvolger van Bing-Chat, een veilige omgeving voor het gebruik van taalmodellen met een GPT-model onder de motorkap.

Waarom vinden bedrijven dit zo interessant? Allereerst waarborgt Copilot de veiligheid van bedrijfsdata binnen de eigen omgeving. Dit vermindert de angst voor het per ongeluk delen van gevoelige informatie met onbeveiligde taalmodellen. Daarnaast integreert het naadloos met Microsoft's standaardprogramma's, waardoor het een organisch onderdeel wordt van bestaande systemen in plaats van een geïsoleerde tool.

Maar let op, er zijn vier cruciale aspecten om in gedachten te houden bij het gebruik van Microsoft Copilot. Hier zijn ze:

  1. Rechtenstructuur: Het instellen van de juiste rechtenstructuur is essentieel. Dit bepaalt wie welke vragen aan Copilot mag stellen. Onjuiste configuratie kan leiden tot onbedoelde openbaarmaking van vertrouwelijke informatie, zoals salarissen of prestatiebeoordelingen.
  2. Prompten blijft essentieel: Copilot is geen allesoplossende tool. Het is slechts een veilige omgeving voor taalmodellen binnen je eigen werkomgeving. Het blijft dus van groot belang dat medewerkers begrijpen hoe ze goede prompts kunnen formuleren en effectief met het model kunnen communiceren.
  3. Voorkom ‘AI-argwaan’: Denk goed na over de specifieke toepassingen van Copilot binnen je organisatie. Ongecontroleerd gebruik kan leiden tot ethische en privacykwesties, vooral in vertrouwelijke gesprekken zoals bilaterale overleggen. Zorg voor duidelijke richtlijnen over wanneer en hoe Copilot wordt ingezet.
  4. Realistische verwachtingen: Copilot is krachtig, maar geen magische oplossing voor alle organisatorische problemen. Het kan de productiviteit verhogen en werk leuker maken, maar alleen als het op de juiste manier wordt ingebed in de organisatie en met realistische verwachtingen.

Het is van vitaal belang om deze aspecten te begrijpen en te implementeren bij het gebruik van Microsoft Copilot. Het is geen wondermiddel, maar een waardevol instrument dat met zorg moet worden toegepast.

Wil je meer leren over het effectieve gebruik van Microsoft Copilot? Bezoek www.ai.nl/microsoft-copilot voor meer informatie over onze trainingen.

Remy Gieling
Job van den Berg

Like the Article?

Share the AI experience with your friends