Intelligentie was ooit een schaars goed. Bedrijven die de beste mensen in dienst hadden of de slimste inzichten wisten te vergaren, konden zich daarmee onderscheiden. Plotseling is ‘intelligentie’ niet langer exclusief, maar algemeen beschikbaar.
AI-stemtechnologie wordt in 2025 zo realistisch en efficiënt dat bedrijven en individuen moeiteloos gesprekken voeren en processen automatiseren met AI-agents die bijna niet van mensen te onderscheiden zijn.
Waar je vroeger misschien tientallen Software-as-a-Service (SaaS)-oplossingen nodig had, kan één AI Agent tegenwoordig talloze processen en taken zelfstandig uitvoeren. Hierdoor dalen niet alleen de kosten en complexiteit, maar ontstaat er ook ruimte voor innovatie
Succesvolle AI-innovatie vereist dat bedrijven hun medewerkers continu trainen én AI diepgaand integreren in processen door slimme automatisering, maatwerktools en AI-agents.
Grok3, Elon Musk’s nieuwste taalmodel, presteert verrassend goed in snelheid, brongebruik en zakelijke toepassingen, maar mist nog enkele functies die ChatGPT wel biedt.
Met Claude brengt Anthropic een frisse wind in de wereld van AI-chatbots. Zijn focus op creativiteit en intellectuele ondersteuning maakt hem een unieke en waardevolle tool voor een breed scala aan gebruikers.
In tegenstelling tot traditionele robots - die één taak kunnen uitvoeren - lijken humanoid robots fysiek op mensen en zijn ze in staat een grote variëteit aan taken uit te voeren voor ons. Van boodschappen en de was opvouwen, tot werken op bouwplaatsen en in distributiecentra.
Perplexity AI wordt ook wel de 'google killer' onder de AI-tools genoemd. Het kan razendsnel accurate informatie vinden en vertellen in menselijke taal - zonder dat het systeem gaat 'hallucineren'.
Sora is het nieuwste text-to-video model van OpenAI. Hiermee ben je staat om van uit ChatGPT video's te genereren op basis van een ingegeven prompt.
Apple's voormalige hoofdontwerper, Jony Ive, is naar verluidt in gesprek met OpenAI over het ontwikkelen van de "iPhone van kunstmatige intelligentie."
Chinese bedrijven zijn extreem sterk in datagedreven werken. Ze bouwen vanaf het begin aan een solide datafundament en halen daar slim waarde uit.
Steeds meer bedrijven willen AI (kunstmatige intelligentie) inzetten om hun processen te verbeteren, tijd te besparen en efficiënter te werken. Toch horen we bij lezingen en trainingen vaak dezelfde vraag terugkomen: “Met welke use case moet ik beginnen?”
AI-tools zoals Perplexity en ChatGPT Search zijn razendsnel in opkomst als alternatieve zoekmachines. Ze beloven directe antwoorden op je vragen, compleet met bronvermelding. Klinkt ideaal, toch?Maar steeds vaker blijkt: deze tools geven je niet altijd het juiste antwoord. En dat komt deels door hoe we onze vragen stellen.
Hoe zorg ik ervoor dat ik als bedrijf concurrerend en onderscheidend blijf als straks ieder bedrijf gebruik maakt van AI Agents?
Wanneer technologie goedkoop en overal beschikbaar wordt, is operationele efficiëntie niet langer een onderscheidende factor. Wat blijft er dan over voor bedrijven om zich écht te onderscheiden?
AI-kunst daagt traditionele ideeën over creativiteit uit en zet de rol van technologie in kunst ter discussie.
De opkomst van generatieve AI heeft geleid tot een wijdverbreide misvatting: dat technologie ons als mens overbodig zal maken. Niets is minder waar. Hoewel AI steeds geavanceerder wordt, blijft menselijke kennis en expertise cruciaal om deze technologie effectief te benutten.
Veel bedrijven kijken vol verwondering naar hun concurrenten en vragen zich af waarom het ene bedrijf veel verder is met AI dan het andere. Wat maakt dat sommige organisaties AI sneller omarmen? Hoewel AI vaak als een technologische beslissing wordt gezien, is de belangrijkste drijfveer voor deze adoptie verrassend eenvoudig: economische noodzaak.
In de afgelopen jaren was het verzamelen van zoveel mogelijk data de norm voor bedrijven. Het idee was simpel: hoe meer data, hoe beter. Maar deze ‘verzamelwoede’ heeft ervoor gezorgd dat veel bedrijven nu bergen data hebben opgeslagen zonder precies te weten wat die data waard is.
Bedrijven moeten nu hun strategie rondom compute power ontwikkelen om in de toekomst concurrerend te blijven, aangezien toegang tot geavanceerde rekenkracht essentieel wordt voor succes in de AI-gedreven economie.
De AI Hackathon van ai.nl en The Automation Group helpt bedrijven in één dag van een idee naar een AI concept te gaan door bestaande technologieën slim toe te passen voor procesoptimalisatie.
The Automation Group zoekt een ambitieuze AI-developer voor het bouwen van applicaties op basis van Large Language Models zoals GPT en Retrieval Augmented Generation.
Het schrijven van Sinterklaasgedichten kost jonge ouders veel tijd, deze AI hulpsint biedt de uitkomst.
Ontdek hoe AI.nl, met de lancering van hun vernieuwde website, zich positioneert als dé leidende kracht in AI-transformatie in Nederland.
Ontdek hoe Schiphol streeft naar 's werelds eerste autonome luchthaven met innovaties zoals het "Deep Turnaround systeem".